Божо Марић (1979) рођен је у Постојни (Словенија), живи у Добоју (Босна и Херцеговина). Дипломирао на Правном факултету.

Од 2017. године предсједник Синдиката управе Републике Српске (СУРС) и иницијатор модернизације његовог функционисања у смислу нових радних приоритета, методологије рада, канала комуникације са чланством и извора подршке синдикалним активностима. Иницијатор и потписник Меморандума о разумијевању са Гендер центром Владе Републике Српске и Савезом општина и градова Републике Српске, као и регионалне Декларације о сарадњи између синдиката из сектора управе и правосуђа Југоисточне Европе.

Почев од 2018. године, потпредсједник Конфедерације синдиката Републике Српске, као репрезентативне републичке централе.

Учесник/сарадник у свим радним групама за израду релевантних закона о раду и колективних уговора на републичком нивоу.
Од 2010. године до избора за предсједника СУРС-а радио је у Фонду здравственог осигурања Републике Српске на различитим функцијама.

Успјешно похађао велики број обука о припреми пројеката и управљању пројектним циклусом. Такође, учествовао у координацији сљедећих пројеката:

  1. Љетња школа „Приближавање ЕУ младим радницима из региона – упознавање добрих пракси и учење о радним политикама и мјерама“, спроведена у регионалном партнерству уз подршку Фонда за Западни Балкан;
  2. Колективно преговарање и социјални дијалог у секторима управе и правосуђа у Југоисточној Европи, реализован уз подршку фондације Фридрих Еберт;
  3. Права на раду, рад на правима, спроведен у међународном партнерству, кроз програм ЕРАСМУС+: КА2 – Јачање капацитета у омладинском пољу/Прозор за Западни Балкан;
  4. Обука за изградњу капацитета женске и омладинске секције Синдиката управе РС, уз подршку Савјета Европе;
  5. Структурна подршка за активности Синдиката управе Републике Српске у процесу реформе јавне управе, уз подршку Међународног центра Олоф Палме (регионални програм за Западни Балкан).

Један од оснивача СЕЦ и директно одговоран за све реализоване активности у претходном периоду.

Течно говори енглески.