скуп језеро

Од данас учимо заједно о механизмима утицаја на локалну администрацију – нова брошура је пред вама!

Активности на пројекту “Лицем у лице са локалном администрацијом” који Синдикално едукативни центар реализује у партнерству са општином Језеро од октобра 2020. године полако се ближе крају.

Заједно смо учили, дружили се, преносили стечено знање и информације вршњацима, али што је најважније – заједници оставили неке трајне вриједности као доказ истинског активизма младих.

Да су млади спознали могућности сопственог утицаја на локалне приоритете и процесе од значаја у заједници најбоље се огледа и у чињеници да су током пројекта приступили формирању омладинског удружења са циљем да у будућности исто постане активан партнер локалној администрацији, залажући се за потребе младих. Тако је настао “Глас младих”.

Додатно, пројекат је обележен још једним значајним догађајем – заједничком израдом дигиталне брошуре “Мој лични водич кроз локалну администрацију – партиципација младих за почетнике”, коју су и чланови Удружења, иначе учесници на пројекту били у прилици да коментаришу током консултативног састанкa. Користећи повољне временске прилике, млади су састанак одржали на отвореном, показујући тиме и велику одговорност према актуелној епидемиолошкој ситуацији.

Циљ брошуре је да на разумљив, јасан и младима близак начин представи рад локалне администрације и укаже им како могу да утичу на исти, те се надамо да ће је млади заиста користити у будућности. Сви заинтересовани могу је преузети са следећег линка, или клик на слику испод.

Удружење “Глас младих” у овом кратком периоду од оснивања до данас већ је реализовало неколико активности у заједници и поносни смо што смо и сами били дио процеса њиховог успостављања и оснаживања, прије свега кроз информисање младих о креирању пројектних идеја и корацима на путу од идеје до реализације. Младима из Језера остајемо на располагању и по окончању пројекта јер су њихова енергија, посвећеност и активизам вриједности које истински његујемо и подстичемо међу младима”, поручио је координатор пројекта Синиша Ћеркета.

Пројекат “Лицем у лице са локалном администрацијом” реализује се уз подршку Фондације Центар за демократију кроз Фонд за младе “И наш глас треба да се чује” у оквиру ЕУ пројекта “Млади Балкана за Европу”.