Sec Ryce

Млади из општине Језеро упознају се са локалном администрацијом

Поносно најављујемо пројекат „Лицем у лице са локалном администрацијом“ у Језеру. Синдикално едукативни центар ће у сарадњи са Општином, а уз финансијску подршку RYCE (Regional Youth Compact for Europe) Фонда за младе спроводити ову активности до краја 2020. године.

Током пројекта, млади ће се упознати са радом локалне администрације и могућностима за диjеловање кроз исту, а све зарад подстицања ове категорије становништва да да допринос побољшању положаја и унапређењу квалитета живота младих у сопственом окружењу.

Пројекат ће имати неколико фаза, од којих је прва иницијални тренинг за младе едукаторе који ће потом преносити знање вршњацима. Паралелно са радионицама и информативним активностима спроводиће се и промотивна кампања, како би се што више младих упознало са пројектом и вриједностима које промовише, али и са значајем успостављања истинског дијалога између младих и локалне администрације.

“Млади су равноправан дио друштва и неопходно је пружити им шансу да се искажу и представе своје идеје и иницијативе доносиоцима одлука. Управо то је циљ и овог нашег пројекта, као и свих других које спроводимо како бисмо оснажили младе и укључили их у све друштвене процесе од значаја  у локалним заједницама”, истакао је Божо Марић, предсједник Синдикално едукативног центра.