Jul Doboj 01

У сусрет кохерентној омладинској политици Града Добоја

Представници Синдикално едукативног центра 17. јула наставили су разговоре о развоју свеобухватне и кохерентне омладинске политике Града Добоја са представницима Градске управе. Замјеник градоначелника Владо Благојевић и предсjедник Синдикално едукативног центра Божо Марић том приликом констатовали су значај даљих заједничких активности на успостављању квалитетног стратешког оквира за младе, у склопу кога је израда и усвајање Стратегије развоја омладинске политике Града Добоја за период 2020-2025. године била само први корак.

Током састанка било је ријечи о успостављању партнерства и јачању даље сарадње два актера, како би се дјеловање у омладинском пољу подигло на виши ниво, а све зарад заједничког рада на унапријеђењу положаја младих у Добоју. Општи је интерес да се образовна, културна, спортска понуда за младе, као и доступни садржаји за младе, унаприједе и само синергијским дјеловањем млади могу добити све оно што би допринијело њиховом останку у Добоју.

“Добој град по мјери младог човјека”

„Како би Добој заиста постао град по мјери младог човjека, битно је поставити јасне темеље и правце даљег развоја политике за младе, а све то на бази реалних потреба и приоритета самих младих, са којима смо у редовним консултацијама. То показује и усвојена Стратегија, током чије израде је у процес укључено неколико стотина младих људи, а истим путем треба ићи и приликом израде годишњих акционих планова, те успостављања структура за бављење омладинским питањима. Отвореност и спремност Градске управе да се глас младих чује и уважи јасан су показатељ да смо на добром путу да реализујемо зацртано, при чему као један од посебно значајних средњорочних приоритета издвајамо успостављање и изградњу јединственог омладинског образовно-информативног центра“, изјавио је након састанка Божо Марић.

Синдикално едукативни центар на састанку су представљали и Синиша Ћеркета, програмски координатор и Саша Париповић, координатор Одбора за младе, а истом је присуствовала и Александра Кнежевић, спољни сарадник Удружења за међународну сарадњу.