Licem U Lice Jezero 01

Најављујемо: Лицем у лице са локалном администрацијом

Дана 27.11.2020. у општини Језеро одржан је први састанак тима на пројекту “Лицем у лице са локалном администрацијом”, како би се размотриле све могућности за несметано одржавање пројектних активности у периоду који слиједи. Састанку је присуствовала и начелница општине Језеро Снежана Ружичић, указујући тиме своју пуну подршку свим активностима усмjереним ка унапређењу положаја младих у општини Језеро.

“Лицем у лице са локалном администрацијом” има за циљ да успостави снажнију и одрживу везу између младих и локалне администрације, те да упозна младе са радом исте како би спознали на који начин да наметну своје приоритете и залажу се и лобирају за сопствене интересе. Као такав, обухватиће сет интерактивних, динамичних активности, почев од иницијалног тренинга о структури рада и механизмима утицаја на локалну самоуправу, преко информативних и промотивних активности до завршне конференције на којој би се разговарало о модалитетима даљег укључивања младих у живот заједнице.

Управо стога је током састанка фокус стављен на реализацију прве у низу активности – тренинга за 16 младих из општине. Присутни су, услед специфичности теме истакли значај организовања истог уживо, уз пуно поштовање епидемиолошких мјера, те приступили даљем програмском и логистичком планирању, у очекивању да ће средином децембра бити могућа његова реализација.

“Без обзира на све изазове тренутка у коме се налазимо, не смијемо да заборавимо значај константне и континуиране борбе за бољи положај и живот младих у локалним заједницама чији су дио, јер су управо млади ти који су покретачи позитивних промјена, и носиоци позитивне енергије која води ка напретку цијелокупног друштва”, изјавио је по окончању састанка пројектни координатор Синиша Ћеркета, изражавајући наду да ће за мање од мјесец дана тим бити у прилици да размјени ставове и идеје са младима из општине Језеро по питању њиховог учешћа у животу заједнице.

Пројекат “Лицем у лице са локалном администрацијом” реализује се уз подршку Фондације Центар за демократију кроз Фонд за младе “И наш глас треба да се чује” у оквиру ЕУ пројекта “Млади Балкана за Европу”.