IMG 6040f77a454b4479c7f2fb37e1eaeb87 Sastanak

Европска кампања “Демократија овде. Демократија сада” од 1. маја и у Добојској регији

Активности на пројекту “Глас младих за ширење демократије” Синдикално едукативни центар симболично је покренуо на Дан Европе, будући да се и сам пројекат реализује у оквиру европске омладинске кампање “Демократија овде. Демократија сада”.

Млади из регије Добој, са фокусом на општини Станари биће у прилици да унаприједе своја знања и вјештине из области активизма и партиципације младих кроз сет занимљивих активности – иницијални тренинг, округле столове са доносиоцима одлука, јавне часове у школама, а потом и посјету Народној скупштини Републике Српске, а све са циљем оснаживања младих да преузму активнију улогу у животу локалне заједнице, тачније предлагању и доношењу одлука на локалном нивоу.

“Кроз овај процес, осим знања и додатних вјештина, најактивнији полазници ће добити прилику и да као представници пројекта до краја 2022. године учествују на два велика скупа у Стразбуру и Будимпешти, скрећући пажњу јавности на све позитивне помаке које заједнички направимо са представницима локалне администрације.

Захваљујемо општини Станари што је стала иза својих младих људи и што чини све да се глас младих чује, што нас додатно обавезује да адекватно прикажемо све резултате пројекта младима, али и другим актерима од значаја на европској сцени”, истакао је Божо Марић, председник Синдикално едукативног центра током припремног састанка тима.

Надовезујући се на то, програмски координатор Синиша Ћеркета скренуо је пажњу на посебну част указану овом удружењу из Бањалуке, будући да ће тренингу присуствовати и представници Савјета Европе из Стразбура, пружајући на тај начин јасну подршку за све активности које Синдикално едукативни центар реализује са младима и за младе од 2018. године.

Припремни састанак тима имао је за циљ да финализује све логистичке договоре у вези са предстојећим тренингом, а прије свега датуме и позив за исти. Договорено је да ће едукативну компоненту процеса водити међународни експерт у области људских права и међународне сарадње Александра Кнежевић, а више информација и сам позив усљедиће до краја маја 2022. године.