Nikola Vidackovic Strazbur 02

Представник СЕЦ-а на састанку у Стразбуру

Предсједник актива младих Никола Видачковић представљао је Синдикално едукативни центар Синдиката управе Републике Српске на дводневном ( 27.01. и 28. 01. 2020.) припремном састанку за организације које су одабране за реализаторе националних тренинг курсева за образовање за људска права младих у 2020. години.

Састанак организује Одјељење за младе Савјета Европе и током истог, присутни ће се детаљније упознати са приоритетима и концептом националних тренинг курсева, представити једни другима идеје које су добиле подршку на отвореном позиву Савјета Европе и умрежити се за евентуално заједничко дјеловање у будућности.

Синдикално едукативни центар посветио је значајан дио својих активности образовању младих о људским правима, а кроз одобрени пројекат „Родна равноправност – праведно друштво“ фокус ставља на питања које се односе на промоцију и залагање за родну равноправност у свим сферама друштвеног живота, прије свега кроз јачање дјеловања женских секција синдиката.

Тренинг курс чија је реализација планирана за април 2020. окупиће више од 30 представница актива жена Синдиката управе Републике Српске, а његов организатор Синдикално едукативни центар посебно је поносан на чињеницу да ће овај тренинг бити један од седам одабраних за реализацију у 2020. години.